عدم وجود رابطه زناشویی مناسب یکی از دلایل طلاق است
تا یک دهه گذشته در فهرست دلایل اصلی طلاق زوجین گزینه رابطه زناشویی در روابط زوجین کمتر به چشم میخورد، اما این روزها با نگاهی به گزارشهای وکلا و مشاوران مستقر در دادگاههای خانواده میتوان رابطه زناشویی در روابط زوجها را به عنوان یکی از دلایل اصلی و مهم طلاق در سالهای اخیر برشمرد.
پلتفرم آگاپه با ارائه آموزشهای تخصصی و مهارتآموزی به جوانان آسیبپذیر، آنها را برای رابطه زناشویی درست آماده میکند.
آسیب شناسان اجتماعی در این رابطه میگویند: طی سالهای اخیر با توجه به تغییر سبک زندگی و گرایش به مصرف زدگی دلایل اصلی طلاق در کشور تغییر یافته است.
فاصله گرفتن از سبک زندگی ایرانی، مشکلات اقتصادی و تورم که باعث ایجاد تنوع در خانوادهها میشود و عدم تفاهم بین زن و شوهر از مهمترین دلایل طلاق در کشور است.
متاسفانه ۵۰ تا ۶۰ درصد طلاقها ریشه در رابطه زناشویی دارد.
زوجین به دلیل چارچوبهای فرهنگی – اجتماعی یا سنتهای غلط خانوادگی دلیل واقعی را بیان نمیکنند که باعث انحراف آنها به روابط نامشروع میگردد. دخالت اطرافیان، انتخاب بر اساس معیار ظاهری و مادی، ضعف کنترل رفتارهای هیجانی و فقدان مدیریت رفتار زناشویی از دیگر عوامل جدایی در ایران است.
اختلال در رابطه زناشویی به دلیل روابط فرا زناشویی ناشی از تضاد فرهنگی، اختلافات طبقاتی و عدم رعایت موازین اخلاقی یکی دیگر از عوامل جدایی در ایران است که طی چند سال اخیر تأثیر مهمی در جدایی زوجین داشته است.
طلاق ۸۵ درصد زوجها در پنج سال اول زندگیشان بیانگر انتخاب نادرست و عدم تفاهم میباشد.
ازدواج یعنی پیوند دو نفر از دو فرهنگ و دو دیدگاه متفاوت اجتماعی که برای جذب این دو دیدگاه حداقل پنج سال زمان لازم است. متاسفانه در ایران، طلاق در مرحله عقد بیشتر شده، در کنار طلاق قانونی وشرعی، طلاقهای عاطفی و روانی در جامعه رو به افزایش است.
قابل ذکر است: ۳۵ درصد از زوجهایی که در ۵ سال اول زندگی طلاق میگیرند دارای یک یا دو فرزند هستند و بر خلاف بعضی باورهای غلط که فرزند آوری را اصلاح کننده رابطه زناشویی میدانند، وجود فرزند ضمانت دوام نیست.
کارشناسان در این زمینه اعتقاد دارند، استفاده از مشاورههای قبل از ازدواج در موضوع رابطه زناشویی میتواند نقش مهمی در کاهش آمار جدایی داشته باشد.
آگاپه عوامل موثر برطلاق را در چهار دسته؛ همسرگزینی نادرست، نقص دانش و مهارت همسران، عملکرد نامطلوب همسران و شرایط نامطلوب اقتصادی میداند.
ثبتنام در طرح ازدواج آگاپتیک برای موسسهها
ازدواج ناآگاهانه، نرسیدن به بلوغ فکری، عدم برخورداری از سلامت روانی، شخصیتی و اخلاقی، تزلزل پایههای ایمان، عدم واقعگرایی در معرفی خود و شناخت همسر و عدم تناسب فردی و خانوادگی همسران در زمینههای مختلف؛ در دسته همسرگزینی نادرست قرار میگیرند.
نقص دانش و مهارت همسران شامل انتظارات و توقعات غیرمنطقی همسران از هم، ضعف همسران در مهارتهای رفتاری و شخصیتی، نداشتن شناخت کافی از یکدیگر، عدم تفاهم و درک متقابل، ناتوانی در حل اختلافات، نارضایتی جنسی و عاطفی همسران و برآورده نشدن نیازها و انتظارات است. مهمترین راهکار برای کاهش این نوع ازدواجها آموزش جوانان و خانوادهها در زمینه نحوه صحیح انتخاب همسر است.
کارشناسان پلتفرم آگاپه معتقدند، برای کاهش طلاقهایی که ناشی از این عوامل هستند، باید آموزش مهارتهای مورد نیاز همسران در رابطه زناشویی در اولویت قرار بگیرد.
عدم مسئولیتپذیری و انجام ندادن وظایف نقش همسری، تعارض نقش و تقسیم کار نامناسب، برآورده نشدن نیازها و انتظارات، چشم و همچشمی و مصرفگرایی، استفاده نادرست از فضای مجازی، معاشرتهای غیراخلاقی و ناپسند، اعتیاد به مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی و خیانت زن و مرد از عملکردهای نامطلوب همسران است که باعث طلاق میشوند.
برای کاهش جدایی های ناشی از این موارد باید با ارائه دورههای آموزشی و خدمات مشاورهای، عملکرد آنها را اصلاح کرد.
نظرات