در همکاری مشترک دیجیکالا و آگاپه، سازمانهای مردم نهاد و مؤسسههای نیکوکاری توسط آگاپه اعتبارسنجی و خدمات شان ارزیابی میشود، سپس با توجه به ارزیابیهای انجام شده بر مبنای شفافیت در دیجیکالا مهر به نیکوکاران نمایش داده میشوند.
در مصاحبه رسانه عصر تشکل با مدیرعامل موسسه مهر هوشمند (آگاپه) مصاحبهای نقش آگاپه در اکوسیستم نیکوکاری و ابعاد همکاری با دیجیکالا تشریح شد.
ایشان در پاسخ به سوالی درباره شکلگیری ایده آگاپه گفت: «ماموریت خود را در ایجاد و توسعه یک سازمان اجتماعی بعنوان یک کارآفرینی اجتماعی با دیدگاهی نوآورانه، برای حل مشکلات و مسائل جامعه و عرصه اجتماعی تعریف نمودیم. این تصمیم نه با انگیزه کسب سود و ثروت مادی، بلکه برای خلق ارزش اجتماعی و کسب حال خوب و رضایتمندی و احساس ارزشمندی در زندگی اتخاذ گردید. لذا ایده و انگیزه تاسیس یک استارتاپ اجتماعی غیرانتفاعی در ذهنمان ظهور کرد.»
وی همچنین به نقش انقلاب چهارم صنعتی، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در شکلگیری ایده آگاپه تأکید کرد و بیان کرد پلتفرم آگاپه پلی برای ارتباط بازیگران اصلی اکوسیستم نیکوکاری یعنی حامیان، خیریهها، سمنها، فعالان اجتماعی و انجمنها است.
متقی هدف نهایی از شکل گیری استارت آپ اجتماعی آگاپه را افزایش اعتماد و کاهش فقر اعلام کرد.
در ادامه مصاحبهگر از محل تأمین منابع درآمدی این استارت آپ گفت که محمداحسان متقی در پاسخ گفت: «آگاپه نیز مانند دیگر موسسات نیکوکاری، از محل کمکها، عواید و هدایای مردمی کسب منابع میکند و در مسیر ماموریت و اهداف تبیین شده در اساسنامه حرکت میکند. بر این اساس تیم اجرایی با باور به ارزش های حاکم بر یک سازمان مردم نهاد، متعهدانه تلاش نمود تا کاملا اثربخش و کارآمد و با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت عمل کند.»
بر اساس گفتههای ایشان در حال حاضر یک تیم ۱۰۵ نفری با آگاپه همکاری میکنند که ۸۰ درصد آنها نیروهای داوطلب و ۲۰ درصد به صورت موظف و تمام وقت هستند.
وی در ادامه درباره طرح بزرگ دیجیکالا مهر خاطرنشان کرد: «طرح همکاری استراتژیک “آگاپه” و دیجیکالا یکی از چندین پروژه تسهیلگری مسئولیت اجتماعی “آگاپه” است که امروز شاهد به بار نشستن آن هستیم. ایده پردازی و مدلسازی برای این طرح را از نزدیک به یک سال پیش با دعوت از همکاران دیجیکالا آغاز کردیم که از دل جلسات برگزار شده مسیری نوآورانه، شفاف و ساده برای انجام کارهای نیک و خیرخواهانه از طریق تأمین کالا، طراحی و پیادهسازی شد.»
پرسش دیگری که در این مصاحبه مطرح شد بررسی جایگاه کشور در فعالیتهای داوطلبانه و مشارکت اجتماعی بود.
مدیرعامل موسسه مهر هوشمند در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: «بررسیهای ما در آگاپه نشان میدهد مهمترین دغدغههای اکوسیستم نیکوکاری شفافیت، اعتماد، جذب حمایت پایدار، تقویت فرهنگ مسئولیت اجتماعی، مخدوش شدن کرامت انسانی مددجویان، فعالیت جزیرهای سازمانهای مردم نهاد، ارتباط ضعیف با دانشگاه و عدم مکانیزاسیون فرایندها است. تلاش کردهایم با فرایندهای تحقیق و توسعه بهترین راهکارها را برای این دغدغهها ارائه دهیم و از این رهگذر ارتباط هوشمندانه بین سازمانهای مردم نهاد، حامیان، مددجویان، نهادهای دولتی، استارتاپها و سایر بازیگران اکوسیستم نیکوکاری را تقویت کنیم.»
در ادامه مصاحبه، گزارشگر عصر تشکل درباره امکان تشکیل بانک جامعی از اطلاعات مددجویان و نیازمندان پرسید که با این پاسخ مواجه شد: « ببینید ما به این موضوع به عنوان یک هدف مندرج در سند چشم انداز و ماموریت نگاه می کنیم. به هر حال “آگاپه” تلاش می کند این بستر را فراهم آورد و استراتژی های خاصی را هم برای تحقق این هدف در نظر گرفته. یکی از این راهبردها ایجاد مشوق هایی برای سازمان های مردم نهاد است. در تلاشیم تا با ارائه سرویس های با کیفیت به سمن ها، اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات را برای آن ها تبیین کنیم.»
متقی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش آگاپه در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتها اشاره کرد: «همانطور که قبلا عرض کردم “آگاپه” خود را تسهیلگر توسعه و بهبود مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکتهای تجاری می داند. ما برای افزایش اثربخشی فعالیت های اجتماعی شرکتها و به تبع آن بهبود تصویر برند، افزایش اعتماد نیکوکاران و حامیان بواسطه مکانیزم های کنترلی، خلق مدل های نوآورانه و خلاقانه، گسترش مسئولیت اجتماعی در پهنه ایران برنامه ریزی کرده ایم.»
وی در پایان از چشم انداز استارت آپ اجتماعی آگاپه گفت که تقویت کارآفرینی اجتماعی، ایجاد فضایی امن برای تسهیل و ترویج نیکوکاری هوشمند و شکلدهی ارتباطات هوشمندانه بین سازمان های اجتماعی، حامیان، مددجویان و کسب و کارها است.
نظرات