معافیت مالیاتی موسسات خیریه و نیکوکاری
شرایط لازم جهت برخورداری از معافیت مالیاتی ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم
نکته مهم : معافیت مالیاتی موسسات خیریه و نیکوکاری معافیت مشروط می باشد و اعطای معافیت
صرفا در صورتی انجام می شود که مقررات ذیل در فعالیت سازمان لحاظ شود :
- ثبت شخصیت حقوقی
- اخذ مجوز (پروانه فعالیت ) از مراجع قانونی ذیربط
- تصریح اساسنامه بر مفاد ماده ۱۳۹ ق . م . م . ( ماهیت غیرانتفاعی و پیگیری امورعام المنفعه ، حق معامله و برداشت شخصی ، تعیین تکلیف اموال قبل و بعد از انحلال )
- افتتاح حساب بانکی و انجام کلیه امورمالی از طریق بانک
- تشکیل پرونده دراداره امور مالیاتی محل اقامت بلافاصله بعد از دریافت پروانه فعالیت + اخذشماره اقتصادی
- تعیین ناظر مالی توسط اداره دارایی
- تسلیم اظهارنامه مالیاتی درپایان هرسال مالی توسط سمن
- تمرکزکلیه فعالیتها در چهارچوب موضوع فعالیت و اهداف مندرج دراساسنامه مصوب و عدم انجام فعالیتهای تجاری صرف
توضیحات تکمیلی
عدم مراجعه سمنها به دفاتر امور مالیاتی و عدم تسلیم اظهار نامه مالیاتی به منزله تخلف تلقی شده و منجر به تعیین بدهی برای سمن از سوی دفاتر امور مالیاتی خواهد شد؛ لذا سازمانهای مردم نهاد جهت استفاده از معافیت مالیاتی حتما باید نسبت به ارایه اظهارنامه مالیاتی اقدام نمایند.
سازمانهای مردم نهاد پس از اخذ پروانه فعالیت و ثبت حقوقی، جهت استفاده از معافیت مالیاتی باید به دفاتر سازمان امور مالیاتی مربوطه مراجع نموده و اقدام به تسلیم اظهار نامه مالیاتی نمایند.
پس از تسلیم اظهار نامه مالیاتی به همراه مدارک مثبته دال بر فعالیت عام المنفعه و غیر انتفاعی مثل اساسنامه و پروانه و سند ثبت سازمان، کارشناسان سازمان امور مالیاتی پس از بررسی و تایید فعالیت غیردولتی و عام المنفعه و غیر انتفاعی سمن، نسبت به صدور معافیت مالیاتی برای سازمان مردم نهاد اقدام میگردد.
آگاهی از قوانین مالیاتی و شرکت در سمینارها و آموزشهای لازم، داشتن پرونده مالیاتی و آگاهی از روند آن، بهره مندی از مشاور مالیـاتی، آگاهی از مالیاتهای تکلیفی، واحد حسابداری و تحریر دفاتر قانونی و رعایت آیین نامه تحریر دفاتر را از مهمترین راهکار استفاده از معافیتها و مساعدتهای مالیاتی نحوه نگهداری دفاتر قانونی و پیاده سازی سیستم کنترل داخلی مناسب است.
نامه معاون درآمدهای مالیاتی امور مالیاتی شهر و استان تهران
بر اساس حکم بند (۱) تبصره (۱۷)
ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، آن بخش از هزینه های مؤسسات خیریه خصوصی که به اشخاص پرداخت می شود، صرفا در صورت ثبت در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (به تفکیک کد ملی فرد دریافت کننده حمایت از معافیت های مالیاتی برخوردار خواهد شد.
در راستای تکریم ارباب رجوع، حفظ حقوق مودیان و جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی آتی برای موسسات مذکور، مقتضی است علاوه بر ابلاغ موضوع به نظار موضوع بند (ط) ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم، مراتب از طریق مکاتبات اداری و نیز درج اطلاعیه در رسانه های عمومی استان، به کلیه مؤسسات خیریه واقع در محدوده آن اداره کل اطلاع رسانی شود.
توضیحات تکمیلی
به علت اینکه وزارت رفاه هنوز زیر ساخت این سامانه را طراحی نکرده است طی نامهایی
به سازمان مالیات اعلام نموده که تا پایان شهریور این سامانه قابلیت دسترسی ندارد.
ماده ۱۷۲- صد درصد (۱۰۰%) وجوهی که به حسابهای تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت میشود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمکهای غیر نقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس، دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاههای تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلال احمر و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری(دولتی) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فنآوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین میشود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مودی انتخاب خواهد کرد قابل کسر است.
فرآیند استفاده سازمانهای مردم نهاد و موسسات خیریه از ماده ۱۷۲
سازمانها و افرادی که فعالیتهای ذکر شده در این ماده را انجام میدهند. باید درخواست خود را به وزارت اقتصاد و دارایی ارائه نمایند.
این درخواست به پیشنهاد وزیر اقتصاد و دارایی در هیات دولت بررسی میشود و
در صورتی که پذیرفته شود طبق نامه ای به سازمان درخواست کننده اعلام میشود.
برخی از سازمانهایی که تاکنون از این مزایا استفاده کرده اند عبارتنداز:
انجمن حمایت از بیماران کلیوی ، بنیاد امور بیماریهای خاص ، موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان ، کانون بهبود و پرورش هموفیلی ایران ، انجمن امداد به بیماران سرطانی ایران ( انجمن امداد ایران) و انجمن حمایت از بیماران سرطانی یزد، موسسه غیردولتی خیریه یاوران مهدی موعود، موسسه تحقیقات آموزش و پیشگیری سرطان، انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطان آذربایجان غربی،آسایشگاه خیریه کهریزک و پژوهشکده رویان
نظرات