سمن‌ها و خیریه‌ها

معرفی پلتفرم‌های حوزه اجتماعی در دنیا

0
در دنیای امروز نوآوری یکی از ارکان مهم برای پیشرفت جوامع محسوب می‌شود. امروزه استارتاپ‌ها با طراحی پلتفرم‌های مختلف از مجموعه‌های پیشرو در ابداع و نوآوری روش‌های جدید و کاربردی در زمینه‌های گوناگون محسوب می‌شوند.
یکی از حوزه‌هایی که جای کار زیادی دارد و در سال‌های اخیر هم پلتفرم‌های زیادی وارد آن شده‌اند حوزه فعالیت‌های اجتماعی است.

در این مطلب به بررسی چند نمونه از پلتفرم‌های حوزه اجتماعی که در زمینه کمک به اقشار کم‌درآمد و ساکنان مناطق محروم و روستایی فعالیت می‌کنند پرداخته می‌شود.

آگاهی از تجربیات سایر کشورها می‌تواند یک راهنمای خوب برای فعالان این حوزه باشد. در ادامه چند نمونه از این پلتفرم‌های حوزه اجتماعی را با هم مرور می‌کنیم.

۱) پلتفرم Feeding Forward

این مجموعه باهدف تامین غذا برای افراد کم‌درآمد، ساکنان مناطق محروم و روستایی، زنان و کودکان و افراد بی‌خانمان در سال ۲۰۱۸ در آمریکا و با استفاده از پلتفرم آنلاین ایجاد شده است.

در این مجموعه و با استفاده از یک پلتفرم آنلاین و قابل‌استفاده با موبایل، امکان انتقال غذای اضافی از مجموعه‌های مختلف را به مجموعه‌های تامین غذا برای افراد کم‌درآمد مهیا می‌کند.

الگوریتم این پلتفرم به شکلی طراحی شده است که نزدیک‌ترین مرکز پخش غذای رایگان را ردیابی کرده و در صورت درخواست، غذا را به مرکز مربوطه منتقل می‌نماید.

۲) پلتفرم AwaazDe

در سال ۲۰۱۰ و در احمد آباد هند، AwaazDe به‌عنوان یک پلتفرم ارتباطی راه‌اندازی شده است.

این پلتفرم در تلاش است تا با توسعه فناوری فراگیر، زندگی و معیشت مردم مناطق محروم را در سراسر جهان بهبود بخشد. این شرکت با استفاده از پلتفرم ارتباطات تلفن همراه همتا به همتا مانند یک رابط بین سازمان‌های مردم‌نهاد و اقشار کم‌درآمد و مناطق محروم عمل می‌کند.

مکانیسم کار به این صورت است که نیازها، مشکلات و سوالات ایجاد شده برای این اقشار را در بستری رایگان پیامک می‌کند، شرکت با تحلیل محتوا، اطلاعات را به سازمان مربوطه منتقل و سپس به اقشار آسیب‌پذیر پاسخ می‌دهند.

۳) پلتفرم Bithope

سال ۲۰۱۴ در بلغارستان و با ایجاد بستر آنلاین برای جمع‌سپاری مالی با کمک ارز دیجیتال و با هدف واسطه‌گری، پلتفرم Bithope ایجاد شد. این برنامه هم  مانند دیگر پلتفرم‌های حوزه اجتماعی و جمع‌سپاری مالی، کمپین‌هایی به‌منظور کمک به افراد آسیب‌پذیر ایجاد و با همکاری خیرین و مردم برای آن‌ها تامین مالی می‌کند.

بزرگ‌ترین مزیت این وبسایت استفاده از ارز دیجیتالی برای تامین مالی کمپین‌های خود است که باعث فراتر رفتن این پلتفرم از مرزهای کشورها شده است. این بستر بیشتر با هدف توسعه فناوری برای کمک به مناطق محروم و ریشه‌کن کردن بیماری فعالیت دارد. بیشتر کمپین‌های فعال در این بستر در حوزه توسعه فناوری و یا کمک مالی به تحقیقات است.

۴) پلتفرم GiveDirectly

این پلتفرم در سال ۲۰۰۸ در آمریکا برای کمک به افراد محروم راه‌اندازی شده و مدلی جدید برای اهدا کمک به فقرا ایجاد کرده است.  وقتی شما پولی برای خیریه در نظر می‌گیرید، آن پول به‌صورت مستقیم و آنی به حساب فردی که به‌وسیله شرکت شناسایی شده است واریز می‌شود.

این مجموعه در بستر یک برنامه موبایل کمک‌ها را جمع‌آوری کرده و به‌محض پرداخت پول بدون درنگ آن پول به حساب یکی از افراد نیازمند منتقل شده و پیامی برای هر دو طرف ارسال می‌شود.

۵) پلتفرم Essmart

بازهم در هند و این بار در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی شده است و با برقراری ارتباط بین خریداران و فروشندگان محصول، زمینه خریدوفروش محصولاتی مانند چراغ‌های خورشیدی، اجاق زیست‌توده و … را برای روستاییان فراهم می‌کند.

پلتفرم به تعدادی از تامین‌کنندگان این محصولات متصل است و خرده‌فروشان محلی می‌توانند از این بستر استفاده کرده و محصول فناورانه‌ای که تا قبل از آن در محل زندگی آن‌ها وجود نداشت را سفارش دهند و در نزدیک‌ترین شهر بزرگ آن را تحویل بگیرند.

۶) پلتفرم Neture Inc

این پلتفرم در سال ۲۰۱۵ با هدف ارائه اینترنت پر سرعت به افراد محروم در آمریکا راه‌اندازی شده است. این مجموعه با استفاده از پلتفرم خدمات اینترنتی خود، خدمات اینترنت پر سرعت را بدون نیاز به پهنای باند بالا و همچنین زیرساخت‌های مورد نیاز برای خدمات اینترنتی به مناطق مختلف با هزینه‌ای پایین ارائه می‌دهد. این پلتفرم امکان استفاده از بستر اینترنتی را در بسیاری از مناطق دورافتاده فراهم کرده است.

۷) پلتفرم New story

این پلتفرم در سال ۲۰۱۴ و با هدف ساخت و تعمیر خانه برای حاشیه‌نشین‌ها در آمریکا راه‌اندازی شده است.

این مجموعه با استفاده از پلتفرم آنلاین به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای ساخت و تهیه مسکن مورد نیاز افراد بی‌خانمان می‌پردازد. این پلتفرم به شکلی ساخته شده است که به خیرین اجازه می‌دهد محل دریافت و نحوه استفاده از کمک‌های خود را به‌صورت کامل و مشخص رد یابی کنند.

به‌عنوان نمونه می‌توانند خانه‌ای که با استفاده از این کمک‌ها ساخته شده است را به‌صورت گزارش تفصیلی مشاهده نمایند.

۸) پلتفرم rai ee.me

این پلتفرم در سال ۲۰۱۴ با هدف کمک تحصیلی به افراد کم‌بضاعت و متقاضی آموزش در آمریکا راه‌اندازی شده است.

هزینه‌های دانشگاهی به‌خصوص در شهرهای بزرگ یکی از عوامل بازماندن افراد مستعد از تحصیل در دانشگاه‌ها است. به همین منظور دانشجوها با استفاده از این پلتفرم می‌توانند پروفایل توانمندی خود، مانند موفقیت در آزمون‌ها، فعالیت‌های ورزشی و … را ایجاد کنند و متناسب با توانمندی به دانشگاه‌ها و یا انجمن خیریه معرفی شده و از آن‌ها بورس تحصیلی برای کمک‌هزینه تحصیلات دریافت کنند.

این استارتاپ درآمد خود را از معرفی اطلاعات افراد متناسب با نیاز دانشگاه و موسسه به دست می‌آورد.

۹) پلتفرم WeFarm

این پلتفرم در سال ۲۰۱۵ و با هدف تبادل پیامک در مناطق روستایی برای یافتن راه‌حل سوالات در حوزه کشاورزی در لندن راه‌اندازی شده است. زمینه فعالیت این پلتفرم به اشتراک‌گذاری دانش برای کشاورزان بر بستر پیامک است.

کاربران این پلتفرم می‌توانند سوالات کشاورزی خود را از طریق پیامک مطرح کنند، و یا پاسخ‌ها و راهنمایی‌های خود را از طریق پیامک به اشتراک بگذارند تا کشاورزان مناطق روستایی بدون دسترسی به اینترنت بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

این پلتفرم‌ حوزه اجتماعی بر اساس این اصل که جوامع کشاورزی روستایی در کشورهای درحال‌توسعه بر دانش تجمیع شده چندین نسل استوار است اما ابزاری برای اشتراک‌گذاری وجود ندارد بنا شده است و فراهم کننده خدمات پیامک همتا به همتا، به‌منظور جمع سپاری دانش انجام کارها است.

کاربران از طیف گسترده‌ای، سوالات مربوط به حوزه‌های مختلف کشاورزی را مطرح می‌کنند و اطلاعات را در مورد ایده‌های تجاری و یا نحوه بهبود معیشت خود را به اشتراک می‌گذارند.

۱۰) پلتفرم La Ruche Qui Dit Oui

یکی دیگر از پلتفرم‌های حوزه اجتماعی در سال ۲۰۱۰ در فرانسه و با هدف فروش مستقیم محصولات کشاورزی راه‌اندازی شده است.

این پلتفرم باعث می‌شود کشاورزان مزرعه‌های کوچک از طریق آن محصولات خود را با قیمتی منصفانه عرضه کنند و در بازارهای محلی هفتگی محصولات را به مشتریان تحویل دهند.

از ویژگی‌های این پلتفرم این است که کشاورز خودش می‌تواند برای محصولش قیمت تعیین کند و این امر باعث می‌شود بعد از مدت‌زمان کوتاهی قیمت منصفانه‌ای برای کشاورز و خریدار به دست آید.

محصولات خریداری شده به‌وسیله مشتریان در بازارهای محلی که هر هفته در محله‌های مشخص شده در شهرهای مخاطب این پلتفرم برگزار می‌شود از طرف کشاورزان به‌صورت مستقیم به خریداران تحویل داده می‌شود.

منبع: کتاب بررسی تجربیات جهانی شرکت های استار ت‌آپ در حوزه نوآوری اجتماعی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

نقش موسسه‌های نیکوکاری در بهبود تغذیه نامناسب

مقاله قبلی

گنجینه آگاپه؛ جبار باغچه‌بان

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *